fbpx Lelki rehabilitáció | Mályvavirág Alapítvány

Lelki rehabilitáció

Szeretet, hit, béke, hála

Nincs olyan nő, aki könnyedén venné egy súlyos betegség kialakulását. Az első sokktól, a további folyamatok lelki lépcsőin át, hullámzó érzelmek szállnak meg, melyben a halálfélelem, az életszeretet, az élni akarás, az elkeseredés, a meggyógyulok érzések, gondolatok erőssége váltakozik. Nagyon nehéz! A nőiség pillanatnyi vagy hosszú távú elvesztése, s ennek visszanyerése magunkon, társunkon, családunkon múlik leginkább. Segítséget kérni jó dolog! Ha van segítség, az lehetőség is egyben arra, hogy könnyebben éljük meg, ne sérüljünk túlságosan. A méhnyakrák az a betegség, ami rengeteg intim kérdést vet fel. Ezekről sokszor nem is beszélünk, nem is merünk kérdezni, segítséget hívni. Arra biztatunk mindenkit, hogy merjen kilépni ebből, mert van megoldás, kell lennie!

Minden fejben dől el! A gondolatokat pedig az érzelmek befolyásolják!

Érzelmek

Lelki rehabilitációs eszközök:

I. Alternatív gyógymódok:

Hitrendszerünknek megfelelően. Ma már számos módszer van, a Pránanadin túl az agykontrollig, angyalterápiáig, reiki, Új Germán Medicina…stb. Érdemes ezekről többet olvasni, és azt választani, amiben hinni tudunk!

II. Kineziológia:

A kineziológia egy alternatív személyiség-, készség- és képességfejlesztő módszer. A kezelés célja a jelen- és múltbeli stresszek feloldása, speciális korrekciós, segítő technikákkal. A kezelések hatékonyan befolyásolják a tested energiaáramlását, felismered a problémáidat, feloldást nyújt ezek alól, és testedben beindítja az öngyógyítás mechanizmusát. 

III. Párkapcsolati terápia:

Sajnos nem mindenkinek adatik meg társ, vagy éppen jó társ. Ez egy alaphelyzetben is nagy problémát okoz, hát még egy nehéz élethelyzetben! Támogat téged és a családodat a kezdeti, a folyamati és az utószakaszokban fellépő nehézségekben, a közöttetek lévő jó kapcsolat fenntartásában, az egyéni problémáitok megértésében, a mindennapok összehangolásában.

IV. Pszichológia:

A pszichológus terapeuták egyéni beszélgetésekkel, feladatokkal segítik a lelki felépülésedet. A feladatokkal minimalizálják a fáradtságot, levertséget és optimalizálják a pszichikai funkciókat, a biztonságérzetet és a testben-lélkeben való jó létet. Ezekhez kiegészítő készítményeket is adhatnak.

V. Szexuálpszichológia:

Célirányosan a párkapcsolat, szexuális élet rendbetételének, működésének segítése.

Egyéb segítség:

VI. Dietetikus:

Két okból is fontos lehet. Az egyik a megelőzés, hogy szeretnél változtatni étrendeden a jövőben, egészségesen étkezni. A másik, hogy a műtétekkel és a terápiákkal a megváltozott kismedencei működéseden javítani szeretnél. A dietetikus terapeuta segít abban, hogy az emésztőrendszer jobban működjön, megvédeni az alultápláltságtól, azzal, hogy étrendet dolgoz ki a számodra. Valamint nagyon fontos segítség lehet a kapcsolt terápiák alatt is. Ami sokat szól mellette, hogy erősít fizikailag, mert a szükséges és tápláló ételeket dolgozzák ki neked a terápiák alatt is. A dietetikus terapeuta figyelemmel kíséri az egészség-történetedet, betegségeidet, a kezelési tervedet, és így dolgozza ki a számodra legmegfelelőbb étrendet. Amennyiben a rehabilitációs folyamatodban változások állnak be, mellékhatások jönnek elő, ezeknek megfelelően változtatja folyamatosan az étrendet. VIDEO DIET

VII. Egyéni/csoportos ima:

Pap/plébános személyesen találkozik a családoddal vagy veled egy beszélgetésre, imára. Felszenteli, a házat ahol élsz. Sokszor ez nagyon sokat segít lelkileg.