A méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért
Mályvavirág - Együtt a méhnyakrák ellen

Bartus Beatrix

Bartus Betty

Bartus Beatrix

Önkénteseink

Bartus Beatrix (Betty) vagyok, Édesanya, Feleség, Segítő, Átértékelt életet élő lány, a Mályvavirág Alapítvány önkéntese és Nagykövete, Túlélő, és nem utolsó sorban:  TALPIG NŐ!  A sors fintora, hogy épp a nőiség egyik szimbólumát elveszítve érzem át, mit jelent nőnek lenni.

2009-ben, 34 évesen ért a sokkoló hír, miszerint áttétes méhnyakrákom van. Mit éreztem akkor, ott...? Elmondani és leírni azt nem lehet! Sok-sok fázisa van annak a folyamatnak, amit egy daganattal diagnosztizált érez, attól a perctől kezdve, amikor közlik vele a rossz hírt, és míg el tud jutni arra a gondolati szintre, hogy meg tud gyógyulni! Icó könyve sajnos még nem létezett, amikor én megbetegedtem, de fontos, hogy ma már nem érzik magukat egyedül a méhnyakrákkal küzdő nők, hisz az Alapítvány kiadványokkal és folyamatosan bővülő prevenciós előadásokkal segíti a gyógyulást és a megelőzést egyaránt.
Örülök, hogy a Mályvavirágok önkéntese lehetek, igyekszem a rendezvényeken részt venni, és minden részemről lehetséges eszközzel segíteni. Elsősorban a grafikai és illusztrációs munkákban tudok segíteni, de örömmel mesélek magamról és a sikeres gyógyulásomról tabuk nélkül bárhol, bárkinek, ha ezzel csupán egy nőnek is segíthetek, erőt adhatok, példát mutathatok.
2016 januárjában hivatalosan is megalakult a szarvasi Mályvavirág Pont. Ennek vezetőjeként igyekszem programokat szervezni, iskolákban jelen lenni, tartani a kapcsolatot a hozzám helyileg közelben lévő érintettekkel, illetve támogatókat szerezni.
 

Hírek

Meghívó Fejős Éva novellabemutató estjére

2019.06.10.

A Mályvavirág alapítvány meghívja Önt Fejős Éva: Citrom-vanília, ebben a sorrendben című novellabemutató estjére.

Vigyázz! Kész! Fűzz!

2018.12.14.

A Mályvavirág Alapítvány idén ősszel is országos programot hirdet a XIII. januári Európai Méhnyakrák Megelőzési Hétre (EMMH)

BRCA és petefészekrák a témája Fejős Éva új novellájának

2018.11.14.

A tizenharmadik villamos című novella a Mályvavirágok felkérésére készült. 

Libellus és Napló

Libellus és Napló

Szokták azt is mondani, hogy ez a “remény könyve”

Támogatás

Mályvavirág - Támogassa alapítványunkat a méhnyakrák ellen

Támogasd a munkánkat,
segíts, hogy segíthessünk!