A méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért
Mályvavirág - Együtt a méhnyakrák ellen

Lélekőrző

Lélekőrzésnek azt hívjuk, amikor személyes találkozás által segítjük egymást, mi, sorstársak.

Azok, akik már túl vannak rajta, azokat támogatják, akik még épp az elején járnak, és erőre, bíztatásra vagy éppen csak információkra van szükségük. Ez egy nagyon különleges dolog. A lélekőrzésből barátságok születnek, fontos információk találják meg a helyüket, kérdések kerülnek megválaszolásra és ami a legfontosabb talán, hogy mindig ott van benne a törődés és a figyelem. A figyelem pedig nem más, mint szeretet. S ha szeretve vagyunk, a gyógyulás is könnyebben mehet.

2014-ben, Liliom Emese indította el a Mályvavirág szirmai alatt a Lélekőrzést. Ő volt az első, aki a kórházakban meglátogatta a műtétre várókat vagy az abből gyógyulókat, otthonukban segítette az érintetteket. Emese lett a Mályvavirág Alapítvány Lélekőrzője.   Ahogy bővült a csapat, a Mályvavirág egyre több helyen kivirágzott, és az érintettek elkezdték látogatni egymást. Aki közel lakott a kórházhoz, vagy szabadideje engedte, meglepte a másikat, vagy előre lebeszélte a találkozót. Emese mellett Kéméndy Bea is magára vállalta ezt a feladatot. Bea járja az országot is, főz és süt, könyveket és kiadványokat visz magával. Ma már ez is kérhető, de fel is szoktuk ajánlani, ha valaki nagyon az elején tart.

A Lélekőrzés helyszíne változó. Lehet ez a kórházban, otthon, de lehet a Mályvavirág Központban, egy meghitt, kedves helyen, egy forró tea mellett is.

A Lélekőrzés abban is erőt ad, hogy sorstárssal találkozunk, hogy higgyünk abban, mi is meg tudjuk csinálni!

Ha szívesen találkoznál Lélekőrzőinkkel, várjuk megkeresésedet a malyva.lelekorzo [at] gmail.com címen, vagy a www.facebook.hu/malyvavirag oldalon privát üzenetben.

Ha Te már túlvagy a betegségen, és szívesen segítenél másoknak is a lelki felépülésben, jelentkezz nálunk Lélekőrzőnek!

Hírek

Meghívó Fejős Éva novellabemutató estjére

2019.06.10.

A Mályvavirág alapítvány meghívja Önt Fejős Éva: Citrom-vanília, ebben a sorrendben című novellabemutató estjére.

Vigyázz! Kész! Fűzz!

2018.12.14.

A Mályvavirág Alapítvány idén ősszel is országos programot hirdet a XIII. januári Európai Méhnyakrák Megelőzési Hétre (EMMH)

BRCA és petefészekrák a témája Fejős Éva új novellájának

2018.11.14.

A tizenharmadik villamos című novella a Mályvavirágok felkérésére készült. 

Libellus és Napló

Libellus és Napló

Szokták azt is mondani, hogy ez a “remény könyve”

Támogatás

Mályvavirág - Támogassa alapítványunkat a méhnyakrák ellen

Támogasd a munkánkat,
segíts, hogy segíthessünk!