A méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért
Mályvavirág - Együtt a méhnyakrák ellen

Kovács Krisztina

Kovács Krisztina

31 évesen, 2013 októberében a szokásos évi rákszűrés során egy bizonytalan P3-as eredményt kaptam. A vizsgálatot az orvos javaslatára 3 hónap múlva kellett volna megismételni. Nem vártunk januárig, korábban visszamentem az orvoshoz és decemberben 23-án az ismételt vizsgálat eredményét telefonon közölték velem: P5, laphámrák…

2 hétre rá már a műtőasztalon feküdtem, de az orvos nem volt biztos abban, hogy sikerült a rákos sejteket ép széllel eltávolítani, így meg kellett ismételni a műtétet. Reméltem, hogy a kálváriának itt vége lesz, és maximálisan bíztam az orvos szaktudásában. Nem kellett volna….újabb és újabb tünetek jelentkeztek, amiket a műtő szakorvos nem ismert fel, és az idővel „játszottunk”. Megelégeltem és komolyabb utánajárás után eljutottam az ország egyik, számomra mindenképp, legjobb, legemberibb onkológus nőgyógyászához, aki szakértelmével, tudásával, és újabb két műtéttel megmentette az életem.

2017 januárjában volt az utolsó (remélhetőleg) műtétem. Akkorra már lelkileg is nagyon mélyre kerültem, és eltökéltem, hogy a tőlem telhető mindent megteszek, hogy ne kerüljek ide vissza. Ha az élet közbeszól, akkor is elmondhatom, hogy én mindent megtettem.

Azóta teljes életmódváltáson mentem keresztül. Az étrendemet radikálisan megváltoztattam, és bár nem lettem vegetáriánus, minimális húst fogyasztok, cukrot, lisztet és tej tartalmú ételeket szinte semmit, de rengeteg zöldséget és gyümölcsöt. Emellett heti 7 napból 6-ot sportolok, erősítek és jógázom. Utóbbi az életfelfogásomon is segített.

Fontosnak érzem, hogy felhívjuk a figyelmet a megelőzésre, és ne kelljen több embert elveszíteni az alattomos kór miatt!

 

2018. május

Hírek

Meghívó Fejős Éva novellabemutató estjére

2019.06.10.

A Mályvavirág alapítvány meghívja Önt Fejős Éva: Citrom-vanília, ebben a sorrendben című novellabemutató estjére.

Vigyázz! Kész! Fűzz!

2018.12.14.

A Mályvavirág Alapítvány idén ősszel is országos programot hirdet a XIII. januári Európai Méhnyakrák Megelőzési Hétre (EMMH)

BRCA és petefészekrák a témája Fejős Éva új novellájának

2018.11.14.

A tizenharmadik villamos című novella a Mályvavirágok felkérésére készült. 

Libellus és Napló

Libellus és Napló

Szokták azt is mondani, hogy ez a “remény könyve”

Támogatás

Mályvavirág - Támogassa alapítványunkat a méhnyakrák ellen

Támogasd a munkánkat,
segíts, hogy segíthessünk!