A MÁLYVAVIRÁG ALAPÍTVÁNY IDÉN ŐSSZEL IS ORSZÁGOS PROGRAMOT HIRDET A XIII. JANUÁRI EURÓPAI MÉHNYAKRÁK MEGELŐZÉSI HÉTRE (EMMH) KEZDJÜK A 2019-ES ÉVET ÚJRA EGYÜTT, A MÉHNYAKRÁK PREVENCIÓ JEGYÉBEN!

Tisztelettel hívjuk együttműködésre Magyarország településeit és lakosságát, hogy eljussunk minden magyar nőhöz a méhnyakrák megelőzés üzeneteivel, motiváljuk, segítsük őket, egymást!

A gyöngy

minden évben megmozgatta a településen élőket 2017-ben 40, 2018-ban 90 település csatlakozott hozzánk. Beszélgetések alatt sok hasznos információt kapunk a méhnyakrák megelőzés lehetőségeiről, együtt lehetünk, karkötőket fűzünk azoknak a nőknek, akik a kórházban vannak.

Jó tenni másokért!

Az Európai Méhnyakrák Társaság (ECCA) 2019. január 21-27 -ig írta ki a Megelőzési hét pontos dátumát, amit mi, Mályvavirágok rugalmasan szoktunk kezelni!

A települések, saját szervezésben, egy szabadon választott központi helyen (pl. művelődési ház, közösségi ház, bevásárlóközpont, iskola, színház, egyéb) mályvaszínű, rózsaszín, fehér, türkiz gyöngyöt fűznek együtt. A gyöngy a méhnyakrák és a HPV elleni védelmet szimbolizálja.

Vigyázz! Kész! Fűzz!

Célunk, egyesült erővel elérni, hogy a méhnyakszűrés ne legyen tabu, hanem váljon rutinná, és a HPV elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék.

Nagy örömünkre szolgálna, ha csatlakoznának! Programjukat szóróanyagokkal, előadásanyaggal, plakáttervvel segítjük és néhány településen részt veszünk a megelőzési héten.

Várjuk szíves jelentkezésüket!

Dedeó Anikó kolléganőnél: info [at] malyvavirag.hu  +36 70 450 7512